One thought on “QGIS als GeoZET-Viewer

 1. Voor wie de Geozet Viewer eens wil proberen (voor zover dat mogelijk is zonder werkende geocodeer service) kan deze URL gebruiken: http://geodata.nationaalgeoregister.nl/apps/geozetviewer/.
  Om de rest van de PDOK services te bekijken kun je ook de URL http://geodata.nationaalgeoregister.nl/apps/preview/ proberen. Het is overigens de vraag of deze laatste URL bij iedereen werkt in verband met de White List die PDOK hanteert. De in PDOK samenwerkende overheden en andere partijen die op de white list staan kunnen deze preview applicatie in ieder geval gebruiken. Jammer alleen dat de WFS services hier niet in gezet zijn. Ik weet namelijk van Mark dat dit wel kan…

 2. De actie “openen in Firefox” geeft een foutmelding in Firefox:
  Server not found
  Firefox can’t find the server at http://www.%].com.
  Als ik de inhoud van het veld “url” van de bekendmaking zelf naar de adresbalk kopieer dan werkt het wel.
  Quantum Gis versie 1.7.3
  Systeem: openSuSE 11.4 (64-bit)
  Firefox versie 9.0

  1. ik merkte inderdaad op Windows XP ook al dat het doorgeven van een attribuutwaarde uit een veld niet foutloos gaat onder alle Systemen. Bij mij werkt het foutloos (Ubuntu 11.10 en FF 9.0). Probeer zelf eens met de attribuut-notatie te spelen zoals je die vind in het Aktie tabje van de bekendmakingen-laag. Nu staat er iets als ‘firefox [%’url’%] en daar zou dus de waarde van de url-kolom in moeten komen.
   Mijn voornemen is om eens een uitgebreider artikel te schrijven over het gebruik van ‘akties’ in QGIS. Ik zal dan ook meteen kijken naar verschillende OS’en en browsers.
   Mocht je het toch voor elkaar krijgen, laat het hier dan ajb weten.

 3. Op toevallige wijze zie ik de vraag of op Vlieland QGis wordt gebruikt. Jawel dat is er, alleen ben ik nog in de experimentele fase daar mee bezig. Trouwens het is wel intressant te zien dat hier en daar een controle nodig is blijkbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *