Oprichting QGIS Gebruikersgroep Nederland

In navolging van vele andere landen zal in november een QGIS gebruikersgroep voor Nederland worden opgericht. De groep heeft als doel gebruikers van QGIS samen te brengen voor kennisdeling, het bijdragen aan de ontwikkeling van QGIS, en meer in het algemeen het gebruik van QGIS in Nederland te stimuleren.
Het initiatief voor de oprichting is genomen door Erik Meerburg, Hans van der Kwast en Raymond Nijssen. Er is gekozen hiervoor een vereniging op te richten. Uit praktische overwegingen zullen de initiatiefnemers in eerste instantie het bestuur vormen, maar natuurlijk is het de bedoeling dat het bestuur in de toekomst heel open (source), transparant en democratisch zal worden herkozen.
De belangrijkste ingrediënten van een gebruikersgroep zijn natuurlijk de gebruikers! We hopen daarom dat vele leden zich zullen melden. Op 20 november, dag 2 van de (gratis!) GeoBuzz in ‘s-Hertogenbosch, zal de oprichting officieel plaatsvinden. De eerste mogeljkheid om je te laten horen en met je ideeën de Nederlandse QGIS-agenda van 2020 te beïnvloeden.

One thought on “Oprichting QGIS Gebruikersgroep Nederland

  1. Goed initiatief! Ik kan niet bij de oprichting zijn, maar bij deze feliciteer ik jullie alvast.

  2. Helaas kan ik ook niet aanwezig zijn bij de Geobuzz, maar ik wil graag lid worden. Ik hoor graag hoe dit mogelijk is/gaat worden.
    Gefeliciteerd met het oprichten van de vereniging. Goede zaak!

  3. Goed idee. Ik kan er helaas niet bij zijn ( overdag met scholierenconferentie over oa. gis bezig) maar ik neem aan dat er een website komt?
    Toitoitoi, wout zweers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *